Tuesday, August 19, 2008

Habis romantiklah tu

My lover is here in Malaysia with me now, in case you are wondering. Somehow eating has become more exciting among many other things. We have been stuffing ourselves and have been piling on disastrous kilos. Gulp!

I have been quiet because we were at my in laws, in KL and also Taman Negara for a one week cuti-cuti Malaysia. No, I have not been making any bunga telur during my quiet blogging times. :p

Ni..nak complain ni tau cik kiah. Pasal laki aku ni hah.

One thing that I hate about my lover is his love to day sleep. Not just a short nap but a real sleep. Orang nak borak-borak, story mory, dia tidur. Grrrrr. And this habit of his has always been a factor of argument and my merajukness. But does that whimpering ever change him? Throughout this 11 years of marriage? Never! He still sleep di waktu siang. *roll eyes*

So I complained as usual. And this time I said, did you sleep during the day when you were in Qtar? During the one months I was not around? He said , no.

No??!! I am so ready to merajuk.

How come? How come you tidur siang only when I am around?

And he said because when I am not around, he worries about me all the time. Wondering what am I doing. Where I am taking the kids. Am I safe. What I am eating. How much I am spending..

And when I am with him, when I am safely in his sight, he feels calm. He knows I am safe. The kids are good. And malam tadi pun dah penat. So tidur sianglah!

Yelah tu.

22 comments:

-akuni- said...

Tiap-tiap malam pun keje penat ye...

p/s My hubby also, bila kita org ada, dia asyik nak keluar minum teh ngan kawan. Bila kita org balik kpg, dia duduk umah, langsung tak keluar...

Jill said...

itu la ko, kesian laki, penat ko kerjakan malam-malam. cuba ko kerjakan waktu siang pulak, biar dia tidur waktu malam :D

Mama Chak's Chef said...

lollies... suweeet nyer... terharu I.

IbuHaziq said...

haha..kelakar and sweet la.actually my hubby pun like that.tension dibuatnyer. :p

Lollies said...

akuni - bila you tak ada dia buat air teh sendiri kat rumah.

jill - hahahahhaha. teori itu sudah di jalankan dan hasilnya lagilah tidur siang.

mama chak - he he. pandailah dia nak create excuse.

Lollies said...

ibu haziq - grrr. :D maka kita gunakanlah masa itu untuk manafaat kita. seprti baca buku ke, buat facial ke, blog ke dsbnya.

abi said...

begitulah seorang lelaki. :)

rotidua said...

aahahahahha cair ler tuh.

best apa tidur siang. syioknyer lain from tidur malam.

1na said...

To quote Jill's comment :

A'aah kan... 'kerjakan' di siang hari... and bila malam plak, kita plak 'dikerjakan'
hehehehe

Sorry sis lollies.. Bila nak dtg putrajaya? :D

Lollies said...

abi - awak pun sama eh? hahahahah

rotidua - cairlah beb. nak tunggu perkataan you complete me ke apa2 tu mmg tak adalah.

ina - amboi amboi. suka dia baca komen jill tu ya. hehehehhe.

alahai saya ni petang pegi melaka..so ni last post silap2 sehingga balik qtar. balik qtar on the 4th september. akan ke kl sementara utk menyelesaikan hal2 rumah dsb nya.

zan said...

nampaknya kita mempunyai masaalah yg sama..merajuk pun sama gak, tak makan saman, masih jugak nak tido..

so how now brown cow? ada taktik lain tak? ;)

atiza said...

part penat malam tuh yang mahal..

anggerik merah said...

Lollies,

tido siang ni sama macam my other half...kata letih dan penat laa..

BTW...memang romantic..:-)

elle said...

auww...romantiknya...

mosh said...

hesh... way to go lover! when we meet, can share some more "answers" eheheh

Lana said...

sahlah skrg not my other half je yg suka tido siang. nap je tak boleh ke kan? pastu nanti malam tak dapat tido.. kita jugak yg susah.

MULAN said...

sokmo-sokmo la alasan camtu.. kurang lebih macam yg rumah ni.. hangin ni turun naik jadinya..

simah said...

*How much I am spending..*

hahahahhaha that bad eh? enjoy ur time there... awake or sleeping...:0)

salam ramadhan dari kami sekeluarga di sini..

ery kumagai said...

oh biasa lah tu.
my mr pun mcm tu.
and kita ni plak rasanya terkejar sana sini byk benda nk buat.
jelles je tgk member landing baeekk atas katil.

Anonymous said...

hahahahahahaah.that's so funny of him but sweet still kan kan kan kan????

helo, helo, sorry tak dapat datang ke sana, tak nak datang sini?

-nonah-

-akuni- said...

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak - semoga semua ibadah di bulan ramadhan ini diterima dan diberkati oleh Allah SWT

Pp said...

terliur nye aku nak 'kepenatan' sampai terlena di siang hari hahaha\\