Wednesday, November 23, 2005

Happy Angry

Haziq : Ibu can someone be happy angry?

Know-everything Ibu : When you're happy, you're happylah. Asal pulak nak happy and angry

Haziq : But Haziq tengok ada yang boleh happy angry?

Still know-everything Ibu : Iya ka? Sapa?

Haziq : Mojo Jojo tu.

Haziq : Dia ketawa, tapi Haziq rasa sebenarnya dia angry. Happy angry lah tu




Oh okay. Tu banyak juga aku buat tu. Bebudak pun boleh nampak tau orang berlakun ke sincere ni. Expression muka tu penting. And expression muka pun lahir dari hati. Unless kita sanggup berlakun aje all the time. Even babies can tell when their mother is in bad mood or sad and sometime, they reciprocate.

Tapi yalah kesian jugak mojo jojo tu. Dulu he was a normal monkey. Entah apa silap professor tu punya ujikaji, tetiba dia ada brain besar bagak, making him super smart. And then professor dah ada power puff girl yang all sweet spice and smell nice, dah dia lebihkan powerpuff girl. So bengkaklah jugak mojo jo tu.

Hah ni ada lagi satu yang I can think off. The Joker from cerita Batman. Man he definitely has issues

29 comments:

A Babe Of Very Little Brain said...

itu the joker manyiak sexy wooo!!!

LazyDaisy said...

aunty also feels the same way with haziq. boss aunty jahat la :(

bertique said...

i'm a joker and mojo jojo as well.

i'm happy on the surface but, sad deep down within.

above all, i think i'm a true real-life-living-example of smeagol.

yes, i have an issue.

Lollies said...

abbe - you like purple and green and smiling evil face eh? I like serious face who will stare at me sampai I cair and gelabah preferbally in the form of robert de niro.

lazydaisy- your boss mojo jojo ke joker?

bertiques - you ni gila kuasa ni namanya. semua villain you mau. *anyway hugs*

Lollies said...

eh silap ejaanlah babe - BABE bukan abbe. what is wrong with my finger muscle ni?

A Babe Of Very Little Brain said...

heran gak aku. siapakah gerangannya si abbe itu tadi? anyway, this jomaat kat jppppppet. you ada involve dak?

OneEE said...

true, babies and kids will know you sincere ke tak? masa I tensi2 last week, sikechik feryal tu tanya I "nape Mi? ammi (tak gheti nak pronounce ummi lagik) tatit?" sebab she saw my face monyok.

itu jokers clearly banyak issues..

Bert: *errr..virtual hugs* yek..

hari tu tengok mojo jojo punyalah ganasss..

lazydaisy: hugs (yang ni boleh real2 punya hug!)

onde

bertique said...

nak buat camna sis ..

rasanya saya dah penat jadi org baik. so tired, until saya rasa jadi joker .. mojo jojo .. smeagol .. ada lah mejadi yg terbaik :D

thanks for the hugs .. really in need for one.

Zed said...

happy to be angry sometimes heh heh...

zan said...

and i do think jim carey has issues as well...ha ha ha..

Lollies said...

babe - dia orang ni dah tau aku dah nak celah mana ada nak hantor aku ke mana-mana lagi. basically sekarang ni aku rileks aje pi kerja. Eh itu macam hari2 biasa ek

onde- kalo kita tensi dia orang pun akan merengek

bert - hugs again. nah saputangan. lap hingus

zed - puas hati kan gitu. welcome zed the lion heart. everyone roar after zed.

zan - hah you punya ha ha ha tu happy saja or happy angry?

nusayba said...

when im sad, my mother can tell. bila dah besar2 ni, dia suruh baca ayat2 qur'an banyak if unable to tell whats bothering.

sometimes, bukan kita nak sangat bermuka dua, inside sad and outside ok. sometimes, nak jaga hati orang.

Lollies said...

nusayba - memang betul. Kadang2 bila part kecik hati terpaksalah jugak. Yalah bak kata peribahasa, honesty is the best policy but sometimes it's better to shut up. Tak yah kata apa-apa. manis muka. dah penat tu baliklah rumah.

Nekbat said...

Penat la kalau happy angry. A lot of strain on the facial muscle. Hati nak muncung panjang-panjang tapi kepala suruh senyum lebar-lebar.

lollies said...

nekbat - adakah anda sedang mengalami perasaan begitu?

lollies said...

babe - asal aku tak boleh masuk site ko. Huwaaaaaaaaaaaaaa

Nekbat said...

Oh, hati saya sedang berbunga-bunga sekarang...

Lollies said...

adakah kisah terbaru yang akan anda paparkan. Saya sungguh tidak sabar, nekbat

kaezrin said...

lama kan modblog down..sib baik kak lollies kat sini..buleh continue membca

Lollies said...

kaezrin - saya sungguh merajuk. Kesian saya menunggu dan menunggu.

famygirl said...

mixed emotions lah ni

Lollies said...

famy should we all do this happy angry thing now - to modblog

atiza said...

aku lapar
tapi aku happy..

rasa2nya it could also be categorised as happy angry :)

Lollies said...

tapi asal ko angry? ko kalao lapo ko jadi angry eh?

shidah said...

yeah, aku pun suka smile bila angry. dunno why.

lollies said...

alamak hari tu ko senyum kat aku tu bukan marah eh

Wong Ah Beng said...

batman is kool. He is my idola.

Lollies said...

kucing musti suka kelawar. Dia adalah keluarga tikus. tapi itu tikus tak ada keji juga. dia ada sayap. ada gaget. cool

CikNi said...

mojo jojo bukan angry, dia evil

mojo jojo originally was not a nice monkey, dia naughty tahap gaban, in fact because of his naughtiness (spell?) dia yang tumpahkan chemical x, thus making his brain bigger and the creation/birth of PPG

mojo jojo tu laughing evil