Tuesday, September 23, 2008

Apa Nama Dia?

Kita ni kan Goddesss. duduk rumah. Masak. Jaga anak. cebok berak budak. Kemas rumah. Kalau kita keluar rumah pun pasal hantar budak ambik budak. Mana kita ada jumpa adult sangat. Kita borak dengan cikgu-cikgu bebudak aje.

Pastu pulak kita ni pemalas dan tak ada masa sebenarnya nak calling-calling orang. Eiii sebok tau. Kalau calling mana boleh 1 2 minit. Ada lah dekat setengah jam berbual. Baik kita hop hop blog ke bukumuka ke.

Jadi sesekali bila ada function kat sini, barulah kita jumpa orang. Maka faham-faham je lah lama lah sikit berbual dengan mereka di celah-celah ambik gambar tu.

Seboklah jugak lover ajak kita balik. Aik! Selalunya saya yang kena kasi hint nak balik. Tapi susahlah nak elak orang, jalan seinci jumpa yang lama tak jumpa. Nak buat camana. Mereka tu semuanya femes. kenalah tegur.

Ada one lady ni, selalulah pulak kita jumpa dia. Memang boleh click betullah kita dengan dia ni kalau berbual. Cerita pasal anak. cerita pasal macam-macamlah. Memang kalau jumpa dia gerenti tak hi hi bye bye.

Lover kata, baik betul awak dengan dia.

Ah ah I like talking to her. Kita jawab dalam bahasa omputeh.

Dari dulu awak borak dengan dia. Beria-ia betul. Ketawa. Bisik-bisik. Apa nama dia? Dah ingat?

Errrrr...kita still tak ingatlah. Huhuhu

Tanyalah woi!

Malulah kita. Dia tau nama kita.

31 comments:

Anonymous said...

lawak giler...;)
-wanna

pb said...

i was recently invited for berbuka puasa by one company thats been liaising with my company for quite sometime.

pastu, masa tengah amik makanan, this lady tegur me, all friendly and like. i ingat muka dia, tapi tak ingat nama langsung. terus i told her, "hey, yeah, of course i remember you, but...." and thats when i made a mistake. she continued my sentence "..you don't remember my name kan? wait, you're nusayba right?"...

adoi..sungguh saya malu. huhu. dah la tak ingat nama orang, pastu terlupa nak act as if i know. sheesh.

ps. i checked with firefox, takde problem uploading pun? i dunno what could be wrong.

zan said...

muahahahaha!!!

aparaaa..u tau nama i tak??

IbuHaziq said...

Ya Allah....hahaha...kelakar betul la...cepat try ingat balik name org tuh... :p

Lollies said...

wanna - huhuhu. awak tau sebenarnya i dah install nombor dia dalam phone. i am hoping dia call so then i taulah mana satu dia dalam banyak nama kat phone tu.

PB - heh heh. tapi nama awak tu mungkin sekali dengar terus ingat. amatlah uniknya.

maybe my network kot slow.

zan - nama awak ialah zan. or ummi nael. he he

Lollies said...

ibu haziq - eh komen awak masuk serentak. huhuhu tengah ingat ni tengah ingat ni

Anonymous said...

ha ha ha im having a bad dizzy spell but still could manage to laugh about this.

-nonah-

mosh said...

you know my real name right? :p i know zan's name too!

Verignac said...

kekekeke...u ni sama cam I lah...slu tak ingat nama orang hehehee...

Anyway...hang ingat nama aku tak?? kalau tak ingat mmg laaa.....aku merajuk tau!!

Jill said...

melah? senah? kiah? rosalinda? maria clara?

kengkadang nama sendiri pun aku lupa.

Anonymous said...

Komen Pak Malim, kucing ray yang alim.

Saya pun selalu tak ingat nama orang, kata Pak Malim sambil memegang parang. Orang senyum kat kita, kita senyum balik, kata Pak Malim sambil makan apam balik. Orang cakap, kita cakap, kata Pak Malim sambil makan ikan siakap. Orang kata bai, bai, kita pun kata bai bai, kata Pak Lebai. Ahak2 tertawanya rongak.

Lollies said...

nonah - hahahahahhahahah. itulah ubat pening kepala

mosh - nama you yang sebenarnya ialah mosh jantan.

fasha (inilah bukti i tau nama you) - dan dah makin ramai orang. makin tak tau nama.

jill - your name is delish.

pak malim - pak malin ada suggestion tak macamana kita nak ingatkan nama orang sambil menghulurkan ikan kembung rebus

atiza said...

kalau buat2 cam tahu tapi try la avoid mentioning dia punya nama..bila panggil dia buat let cenggini.."You..you ada tak bla bla bla"..

Mama Rock said...

lollies, that is sooooo like me. i am bad with names and if someone dah tegur and sungguh2 bersembang, i will sungguh2 sembang too...but still won't ask her name...LOL!

Mama Rock said...

lollies, that is sooooo like me. i am bad with names and if someone dah tegur and sungguh2 bersembang, i will sungguh2 sembang too...but still won't ask her name...LOL!

Mama Rock said...

lollies, that is sooooo like me. i am bad with names and if someone dah tegur and sungguh2 bersembang, i will sungguh2 sembang too...but still won't ask her name...LOL!

Aidan's Mama & Papa said...

hahhaha... kelako betui! sama ngan kita gak! very bad with names... (and numbers!)

bagitau nama dia nanti bila dah ingat! ramai orang nak tau nih! hahaha..

sending you lots of cakes with lion faced sugar on them,
zaza

Nina Zan said...

ahahahah! malunya makcik.

i know your name. that makes me feel better. ahahha

moving forward, how la you nak find out nama dia apa?

Sunflora said...

sounds like me .. the lupa nama bit. Tapi saya tidak gemar function ramai-ramai ni, saya ni pemalu. hikhik.

Selamat hari raya. maaf zahir batin. Harap maaf kalau terkasar bahasa, tersilap tulis, terkecil hati sekiranya ada.

Lana said...

lain kali jumpa dia, you ask for her phone no, kekonon hilang ke apa. key in your phone.. voila! nama dia appearlah since you dah save in your phone earlier... i do that a lot ..hihi

cikdinz said...

ni lawak bulan pose lah ni ye....

elisataufik said...

I dengan tak malunya akan cakap "Eh I'm sorry I don't remember your name.." tapi only for ppl I jumpa jarang2 sekali lah.
Tapi ada sekali tu I terserempak dengan member MSM at a hotel and I know her very well tapi her name escaped me at that time entah kenapa dah tua kot. I had to sms a few other friends to remind me of her name.. sungguh malu!!!
Kalau org yg selalu jumpa tapi tak ingat nama, I senyap2 tanya orang lain.. "yang itu nama apa dah ya?"
tee hee.

Teringat kat lagu "I've never been too good with names but I remember faces". Siapa nyanyi.. apa nama dia? tak ingat..
HAHAHAH

JoKontan said...

he he hee,.

I was in Kuantan 3 weeks ago for some Product Presentation. Madam VeeP was there, so was her male PA.

I dengan selamberok introduced him to our Young Engineers. This is Razif..

Dia pun dengan selamberok told the YEs. Hi!! I'm Rahi*..

Dua-dua pun tak rasa bersalah.

Lollies said...

atiza - itulah exactly yang aku buat. tee he he. borak mavam nak rak tapi tak pernah ku panggil dia per se.

mama rock - oh harunya kita ni.

zaza - ngap. dapat makan the cute lion face. mesti boleh ingat nama lepas ni.

nina - jeng jeng jeng. Today I know the name already. Thank you to mukabuku. the application which not only has one's name on it but also the face. unless the person is using pseudo name like zeta or something. that we are all doomed.

Lollies said...

sf- saya pun pemalu kucing tau. meooowwww

lana - ahah! a greta idea indeed! why didn't i think of that.

cik din - kelakar tak? ketawalah

elisa - hahaha. you know yang paling horror lah kan, i tengah borak dgn org yg i suppose to kenal ni then a friend comes over and i should be polite enough to introduce them to each other. tapi tak tau nama orang tu. huwaaaaa.

jo - hahahahhahahahah. kantoi!

butterflutter said...

Same with my husband la kalau I tanya siapa tu?
Dia jawab "Tak ingat nama"

Alamak kita pun sebenarnya tak tahu nama sebenar most of blogging friends *wawawa

Mosh, zan and you lollies boleh beritahu nama dalam mykad?

shidah said...

i pulak setiap kali jumpa, mesti dok tanya nama orang tu balik. 10 kali jumpa, 10 kali tanya. tapi belum tentu jugak ingat.....

theotheraj said...

apa nama lollies eh?

MULAN said...

salam aidilfitri lollies..!! maaf zahir batin..

ps: ingat moon, ingat bulan.. ingat lah mulan.. ha ha ha..

cikdinz said...

tengah ketawa lah ni...hehehee...

akak, kalau saya kena gi qatar bleh singgah umah akak tak?

ADIEJIN said...

Godessan .. Awak tau nama kita tak ni ? Eh..eppy bday..belated