Thursday, December 10, 2009

Dating

Since we are placed in separate room in both Mekah and madinah. Eh also Mina and Arafa. We hardly see each other. But Alhamdulillah we live in technology era and have phone with us, we can say hi just by calling or smsing. We can gaduh by sms also. Tak ada I tak gaduh dengan dia tau. Err..

But sometimes we meet up to get air tebu together. Ada jual air tebu near our hotel in Mekah. Yayyy! Or we went to get Saudi KFC called Al Baik. or pergi beli pisang. Or beli biskut-biskut. Or just to minum teh panas. he he. This is mainly after the umrah but before hajj time (hajj tamattu')

Call : Buat apa tu? Jom minum air panas sat.
Call : Awak nak makan apa ya? Nak saya bungkus tak?
Call : Awak dah dinner belum? Makan kat bawah jom.
Sms : Asal awak sombong dengan saya? Dah ada kawan baru tak mo layan kita ya? I dont want friend you.
Sms : Morning adzkar. Don't forget.
Sms : Pukul berapa turun naik van?
Sms : Saya ada masalah. Kentut saya busuk. Macamana nak kentut ni ramai orang dalam bilik.
Sms : Jumpa kat toilet no 8.
Sms : Pukul berapa nak jumpa?
Sms : 715
Sms : Lambatnya
Sms : kasi canlah
sms : pukul 7 lah
sms : Lecehlah awak ni! Saya jalan sendirilah.
Sms : ok 710

He he. Macam dating pulak.

5 comments:

masdiana said...

ha ha ha! comel! Part kentut busuk tuh tak tahan...

I pun slalu gak mcm nak manja2 ngan hubby dearest kat sana, tp dia tegur jugak "kita still in ihram la" - masa dlm hajj days la, or after umrah tp belum habis tahallul. :-)

mama pasha said...

comel.. :)

Peri PiA said...

hahaha sweet,teknologi telah dimanfaat kan sebaik2 nya :D

joe said...

kat toilet pun jalan?

Lollies said...

diana - hep! biasa aje dia nak manja-manja eh?

diah - :D

ruby - kan? blog pun technology gak

joe - hahahha. taklah. kat madina tempat paling senang nak jumpa after solat is kat depan toilet no 8