Wednesday, March 09, 2005

IN DISGUISE

In the spirit of maintaining an organised chaos scenario during the moving time, we labelled all the boxes to ensure we know which box is what. However, I can't be too explicit with the contents, worried that people might nick one of the CPU boxes, softwares, sacred documents and my collection of cheap souveniers I got when people go abroad.

So I put cryptex on the boxes in terms of messages to disguise the content. Only I know the true contents of the boxes.






14 comments:

atiza said...

eleh..kalo orang nak kebas, used kotex nya box pun orang bukak..hehe..yang mana ko simpan jewelleries?

atenah said...

eh ko nak pindah rumah ke, garden ko yg kering itu hari apa jadi. eh pindah opis kan...laaaa

Being1 said...

err.. satu je menarik. playboy tu kompem la.. org baik pun sanggup bawak lari nak bukak. kak loli sungguh playful. epi movin.

Lollies said...

atiza - betul gak tu sebab yang tu ada wings. soma orang nak

atenah-pindah opis..cita asal kene refer kat modblog. garden dah ok sikit. tapik kena beli pokok baru.

wan-heh heh nak exchange copy ke?

shidah said...

eh! aku nak bukak yang tulih majalah playboy tu :)

Lollies said...

kena queue laa shidah..ramail pulak yang nak cop ni..

CN said...

waaa.. kotak tulis 'condom' tuh rege nyer rm38..bak mai sini..kiter nak bisnes ..hahahaha

Lollies said...

ha ha ha chek ngah..observant betul you ni

AuntyN said...

Cara sensasi untuk melabel. Mesti ramai yang teringin. Kut kut sat tak sampai kat meja Lollies barang2 tu esp. the last 2 boxes.

Captain Barbell said...

hahah...used sanitary napkins u keep for waht...sure got donno what species of fungus aready

SC said...

lollies,
thanks for the comments on my pics. Since u r a photography afficionado, perhaps u can review the shots bilakala i put them up on my blog eh every now n then. My Canon A60 dah rosak pasal idiot yang pakai.These days I guna Lumix FZ20 digital camera,experimenting with extra flash and filters.nanti u ajar i eh apa yg kurang.lumix kasi autoreport of photo specs so senang u nak tgk nanti,mohon tunjuk ajar k?

Ayah said...

nanti nak tipu orang, kita yang tertipus endirik..bebaik..

Lollies said...

aunty N - after labelling tu..I pun ada gak terpikir..hah hah

paul - heh heh dia ada wings..mana tau boleh recycle

spasticolon - alamak I ni amateur amateur (superalative of amateur)..you yang kena tunjuk ajar I ni..Mine is a CANON 50N tapi I asik pakai NIKON3200, sebab digital. Still eyeing for DSLR preferbally NIKON D70.

ayah - heh heh

SC said...

i dono how to use slr la cayang...pakai digital camera je reti.pilih apa je mode pastu picit.amik multiple shots, mana yg tak jadik buang.