Monday, January 23, 2006

Minyak Gamat



Why oh why
Did I not bring the magical ointment
The powerful potion
the one
that heal wounds in a blink

Little boys run
And fall
even on an even floor
Little teeth
sharp as razors
Zis Zas Tore

Blood blood blood
Swallow them
Spill them
Stop them! stop them! stop them!

No minyak gamat
Ibu sighs
Just dab on him
The magical ice

18 comments:

azer said...

ala ala cian die..

A Babe Of Very Little Brain said...

adoooih! sakit!!!

Nekbat said...

poor thing..

Lollies said...

azer - panik ibu dia. ada minyak gamat tak?

babe and dory - sakit tau.

azer said...

..now that u mentioned.. kitorang pun tak bawak sebenonyer.. ish ish ish.. nak kena order la camni..

faux diamante said...

kalau area mulut tu tarok ice tak pe.

for other bleeding cuts, try serbuk kopi.

OR kicap.

OR serbuk kunyit.

OR bukan AND ok?

cian baby mommie

atiza said...

kau nak aku hantarkan? email aku address kau, aku cuba hantar..mau?

1 said...

minyak gamat versi arab tade ke mummy. poor boy.

ninuk said...

are you sure tak de ? kat Qatar ada tak China Town ke or Malay town ... lagi kan Maggi ada di serata dunia, mungkin ada gak Minyak Gamat.

~ahni~ said...

lollies, try le check dulu dgn postal company/immigration kat sana- minyak gamat allowed ke masuk ke q@tar

Lollies said...

azer - ada gunanya baca blog ni ek?

berlian sebenar - itulah saya pakai ais. kalau and dah boleh buat masak tu. boleh pakai eh semua tu? thanks eh?

atiza - tak apalah. ko memang da best. aku dah suruh parents aku postkan.

wan - minyak dhab ada kot..nak?

ninuk - tak ada china town. chinese pun berapa kerat aje kat sini. tapi ada kedai indonesia. saya dah pegi..tak ada minyak gamat. barang adabi pun tak ada. maggi tu produk nestle dari switzerland, sebab tulah ada seantero dunia

ni - masa sampai sini bawak seala makanan..dia orang bukan kesah pun. sistem kat sini tak kuat.

azer said...

..ada jumpa ikan bilis dak mana mana? hehe..

Lollies said...

Azer - ada. ianya hitam, busuk dan tak menarik langsung. maaf ya brader no ikan bilis yang our taste disini. no udang kering oso. tapi kekadang ada jual kat kedai indonesia dekat dengan souk.

easylady said...

sib baik tak tergigit lidah. I came across a mother who brought her son to clinic.Pity the boy his tongue was severed dangling like its going to fall off.Surprisingly the child did not cry,the mother only noticed it when the doc asked him to open the mouth.All this while for 2 hrs the child 3 yrs old kept the mouth closed and swallowed the blood.Went to plastic surgeon get it stitches pay around 3000.

elle said...

alahai ciannya..dah baik belum?

Leen Ash Burn said...

alar shiaaaan diaaa. i hope he's ok by now.

Lollies said...

easylady - oh tidak! sungguh ngeri!

elle - oklah..tapi sometimes in the morning when he wakes up..it bleeds a bit

leen - still jatuh sana-sini. feninlah saya ni.

Anonymous said...

This is very interesting site... »