Sunday, July 19, 2009

Mari Kenali Nama Kedai Dalam Bahasa Arab

Cubalah teka nama-nama kedai di bawah ini. Siapa yang pertama dapat menamakan kesemua kedai-kedai tersebut dengan tepat akan mendapat hadiah dari saya, Insya Allah.

Peraduan ini however tidak terbuka kepada mereka yang bermaustatin di tanah arab kerana sebab-sebab yang sangat mistirius dan tidak tersebut di sini. Sekian terimakasih. :D

qatar

qatar

image 3

qatar

qatar

qatar

qatar

qatar

qatar

qatar

17 comments:

BabyBooned said...

ehemm. kluar riak sikit pulak jadi first commenter. huahuahuhahuahuaaaaaa

1. Louis Vuitton
2. Dolce and Gabana
3. Dior
4. Bulgari
5. Burberry
4. Cartier
5. ....???? Dunhill ke tu...?! That's a tough one!
6. Mont Blanc
7. Hush Puppies
8. Swatch...?

Roti Kacang Merah said...

HAHAHAHAHA i LOVE this. especially they way they translate that into jawi ~ luwis puitoon, doltshey and ghabaanaa, bulghaari, kartiyyeh, hash babeez, swaatsh.

ana sebut pun macham ada tergeliat lidah 'arab, lahh!

yang Dior tu, siap the 'dal' looks like exactly the font they use for the letter D in Dior. clever!

hehehe

shidah said...

cheh.... tak aci sungguh syarat peraduan ini :D

masdiana said...

Kat mana nih? Sah2 bukan somewhere I would frequent. :-)

Lollies said...

maka awardnya akan diserahkan ke baby boon! hoyeeehhh.

sila tinggalkan alamat email anda supaya pihak penaja (none of them are in the listed nama kedai though :P)dapat menghubungi anda dengan segera. Hoyeh! hoyeh! hoyeh!

roti kacang merah - saya pun suka baca teh logo sebab kelakar soemtime cari depa eja. to top it in arabic font there is no letter "P" maka terjadilah hash babeez

shidah - kih kih kih. kasi can lah. awak mesti dah hafal semua ni

diana - kat villagio. :D

masdiana said...

Ha ha ha... I igt masa gi umrah, nak beli pampers kat Bin Dawood, cari2 tak jumpa. Then tanya la workers dia, "Pampers fi (ada)?" + dia buat muka blank tak paham, so I ckp lagi "Lil tifl (for the baby)", baru la dia respon, "Ooo... Bambers!" He he he... even in bercakap pun takleh nak masuk foreign letters like P. :-D

Zaitul said...

alamak..terlepas la plak...more pertandingan pls :p

mosh said...

definitely lah kena tengok balik kat rumah ni.

rotidua said...

Wha... Bulgari? Hush Puppies?

I didn't get almost half of it ahahhaah. Ala my kids can't participate sebab they're not familiar with the brand. Kot la twisties ke, cheezel, Bata ke :)

Oh i like this game! More, please.
Thank you.

rotidua said...

Wha... Bulgari? Hush Puppies?

I didn't get almost half of it ahahhaah. Ala my kids can't participate sebab they're not familiar with the brand. Kot la twisties ke, cheezel, Bata ke :)

Oh i like this game! More, please.
Thank you.

BabyBooned said...

i won?? i won!! yabedabedoooo

ehemmm you can email me at ninaomar@gmail.com. cehhhh kalau pasal memang tu cepat je bagi email, ek?! :p

Lollies said...

diana - hahahhaha. eh i ada blog something about this once. sat i cari

hah! ini dia
http://lolliesplace.blogspot.com/2008/06/ps-and-bs.html

bambers tau lain kali! tee he he

zaitul - mungkin lain kali. kena cari idea dulu

mosh - alaa sian dia

rotidua - alaa brand jajan kat sini tak samalah dengan kat msia. twisties over here is fonzies. tak pa tak pa saya akan pikirkan lagi

babybooned - hoyeh! hoyeh! hoyeh! watch out for your mailbox!! :D thank you for participating. :D

musu said...

doll,
baru ini ada sale kat gucci, u ada beli tak, wifey i borong

theotheraj said...

yes! yes! more! more!

eh?

1bloghopper said...

louis vuitton
dolce and gabbana
dior
blvgari
burberry
cartier
dunhil
mont blanc
hush puppies
swatch

yey betul sumer.tak compete sebab dah lambat benar buka blog ni... next time maybe. on 090909?

hehehe.

how do they translate mcdonald, burger king and pizza hut?

moratmarit said...

Artikel yg bagus, makasih infonya.
Kenali dan Kunjungi Objek Wisata di Pandeglang moratmarit

Kenali dan Kunjungi Objek Wisata di Pandeglang said...

Mohon maaf lahir dan batiin.
Met idul fitri yach...?!

Kenali dan Kunjungi Objek Wisata di Pandeglang