Friday, September 02, 2005

Central Market

Tengahari hari ini aku telah diajak makan lunch oleh member aku. Sebenarnya dia sudah ada awek baru. Member aku ni blogger jugak. Nama dia bear. Awek baru dia ni pun blogger jugak..nama dia Diah. Awek ni dari Indonesia. She came all the way here for the first time untuk bertemu member aku ni.

Ohh La La! All the way babe! Dasat!So awek dia ni nak jumpa aku. Aku pun tak tau apasal..ramai-ramai blogger kat modblog tu dia nak jumpa aku. Adakah aku sudah masuk category ibu-ibu yang akan memberi restu kepada kekasih bercinta? Oh! Tidak! Tapik aku pergi jugaklah, sebab aku memang suka jumpa member-member dari blog-blog ni.

You lucky bastard you! Cunlah awek tu. Tapi aku memang dah taulah muka dia sebab aku nampak kat blog dia. Pastu feminine gitu. Aku pulak cakap sekuat-kuat hati..ayoooo..sungguh tidak feminine. Pastu manja aje..aku pun kena macam tu jugaklah dengan lover aku. Tapi aku rasa corny kot kalau aku jadik macam tu. Mungkin aku patut start untuk tidak pakai aku sebagai kata ganti diri pertama. Saya akan guna "I".

Anyway kita orang pun makanlah. Awek tu makan sikit aje..dia orang share pun Vietnamese Noodle beef soup yang I selalu boleh habiskan sorang tu...while I gobbled up my seabass in butter sauce. I kid you not! I gobbled! See I am not a dissapointment if you ask me for makan-makan. For makan-makan I shall.

So cerita punya cerita, dalam percubaan I nak faham apa awek tu cakap dan I sendiri pun cakap ada sikit-sikit Indonesian..terceritalah pasal Central Market.

Member aku tanya ada jual good kain batik tak kat sana. Eh sorry..I. I kata I tak ingat. (sambil tepuk bahu pembaca..manjakan?) Sebab dah lama betul I tak pergi Central Market..the last time was when I first started work in 1997. I had to take the mini bus from Central Market to go to MINDEF. I stayed with my uncle who is a Mat Tiarap. So it has been eight years.

Then suddenly I remembered an incident when I frequented CM. But now dah pukul 1 pagi, I pun tak sembahyang Isyak lagi. Kalau dah start tulis kang, panjang sangat pulak entry ni..kang Zahcary bangun kang lagi leceh..tak pasal-pasal Isyak I terbabas. So nantilah I cerita...so tunggulah Central Market Part 2..or should I change this entry's title but I don't knowlah what to put. Ah! Okaylah tu.

P/S i dapat hadiah buku dari member I tu. Bribe lah tu. Elehhh tak payah bribe, awek awak tu memang cun! Bagus! Mak berkenan. Errr dia pandai masak Asam pedas Johor tak?



P/S : Itu gambar tangan member I. Tapik I tak surelak baju hitam bunga-bunga tu dia pakai ke apa. Bear, you pakai baju bunga-bunga ke tadi?

10 comments:

Anonymous said...

Blogger asks for advice about newborn infant
Beth at So The Fish Said gave birth to Mia about five weeks ago, and despite being as well-prepared as a new mother can be, Beth had some normal struggles with Mia during the first few weeks, and asked the ...
A cool blog. Keep it up. If you work long hours I'm sure you'd be interested in Energy Drinks Think about Energy Drinks

aie said...

energy drink apa kebenda lak nih..

aku baru teringat yang on the 17th, aku ada team building.. bohsan bohsia betul la..

lollies said...

aku rasa dia tau aku ngantuk sebab tu dia suggest aku energy drink.

ohhh t?eam building ah? oklah kita lunchlah bebila eh

bear said...

hehehehe.... lollies... mau kena spank arr? anyway, thanks for coming and baju bunga2 tu tetap jadi misteri... hahahaha...

CikNi said...

lollies, CM tu dulu tempat cik lepak dgn rakan2 pencinta seni (penghibur jalanan), dulu ingat nak blog pasal dia orang tapi dok ingat ajelah.... (hampeh)

lollies said...

bear - itulah pasal...jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri

cik ni - ceritalah..sure best jugak. pencinta seni rupanya awak ni

cn said...

suatu ketika dulu, ada seorang awex berdating untuk pertama kalinya dengan sesorang jejaka putra-lrt kat dalam restoran mamak dalam CM .. hahaha.. dah selamat ada dua anak pun..

oh memori daun pisang betul lah kak lolli

lollies said...

kelakarlah cita kamu ni cn

CikNi said...

lollies, cik bukan pencinta seni tapi kwn2 lepak tu yg artis, cik ni 'buta seni'

BTW, one of them was drummer kump defgabc yg heboh buat lagu utk ayahpin tu, not sure apa nama artis dia tapi cik panggil dia 'Li' aje, dulu dia teman lepak cik kat cm

lollies said...

oh ya ka? dasat betul..orang fofular kawan cik ni. nanma dia rosli