Saturday, March 10, 2007

The Sun is Hot

The ASS organised a football tournament yesterday. Round robin, 9 aside, 15 mins each half time. Slim as well as rounded men all chasing a ball.

I knew the sun would be cruel. I got myself a brand new hat.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





Eh! Eh! Eh! Have you ever had a bad cooking day? Somewhat like a bad hair day, only on your cooking?

Yesterday must be mine.

There were two pot lucks, one in the morning for the footbal tourney and the other at night for Dato' Ismail Kamus's talk. I fried noodles for the former which the chilly wasn't too good, and pengat pisang (banana in sweetened coconut gravy) which turned out too sweet.

My theory : Unsettled mind makes bad cooking.

Thus ingredient for good cooking, is a clear mind and lots of luuurrrvvveee. Trust me, I didn't self claim myself as a goddess going domestic for nothing.

If you really really really have nothing to do you can check out the photos I took during the game HERE.

22 comments:

k.d said...

Eh..I agree with you. If I have to make something when I don't feel like making or dipaksa buat..(kes tak ikhlas le) memang tak jadi.

Clear mind and lotsa love. Right on there.

loveujordan said...

As a housewife kalau penat sangat kadang-kadang I mengamuk sendiri, my hubby selalu kata tak ikhlas tak payah buat, ye tak ye jugak .

eh, you focus camera tu kat abe slim ke abe round atas padang tu :)

Anonymous said...

Lollies,

Topi awak sangat cantik, kata kucing saya dengan mata yg lentik. Tapi, saya tak nampak muka awak, kata biawak.

Ray & Malim yg alim

Lollies said...

kd - saya ikhlas tapik fikiran ini tidak tenang. doktor ada ubatkah untuk saya?

rina - alaaa abang yang slim selalunya adik adik belaka. hahaha

ray - muka saya tak setanding dengan topi saya. he he

anggerik merah said...

Darling,

I love your topi tu...

1na said...

Kak OO,

Leh pinjam topi? :)

TrudgeAlongMyNothingness said...

opss..kak lolly..sori ah sblum ni bhskan diri aku kau..sy lupa nk bc profile..ampuuunnn..

btw, suami akak main nggak?

anne said...

hey lolls. U've been tagged. Come take up the challenge just for fun. Check out my blog, k.

MULAN said...

biasa la kalau kepala dah senget. semua benda tak jadi. goreng telor pon buleh hangus.

btw, ku rasa ku nampak soami kawan ku la.. tapi gambo dia takde..

entah ya ke tak pon tak tau sobab lama bebenor tak jompa..

toche, toche.. kasi ssshhhh...

~ GAB ~ said...

Since everyone likes the hat, I have to keep quiet.

I hate to say the same thng like others. Am I not saying it now? hehehe

butterflutter said...

Ala...comelnya topi you. Nak satu bleh???

Lollies said...

AM - wehei thanks

Ina - boleh tapi kena mintak kat OO. heh heh.

anul - eeii takyahlah nak akak akak lak. siap nama betullak tu. manadapat nama betul tu? anyway lover kerjalak hari tu. bosanh

anne - tapi anne i dah buat dah itu tag

mulan - laila and rushdan ke? heh heh. they don't know i blog either. so lips are sealed

gab - ha ha ha. clever way of saying it?

Mama Rock said...

i'd rather have a bad hair day than a bad cooking day! bad hair only affects me, bad cooking, someone might end up in the hospital..LOL, not that i haven't had pitfalls in cooking, PLENTY! but so far tak dak la lagi orang makan masuk sepital!

Lollies said...

BF - tapi saya ada satu saja. he he

sare_reyes said...

I hv nothing to do and I looked at your photos. lots of action. hehe.

btw, nice camera!

Lollies said...

mamarock - ha ha ha. nasib baik tak ada orang masuk sepital gak.

sare - heh heh dah nama game bola.mustilah banyak aksi

1na said...

aramak...

ampun ... ampun ...

malunyer... bila saya nampak gambar profile akak... kan lolipop tu bulat2... so terautomatik teringat OO

hehehehehe
sori :)

cikdinz said...

you play football kaa...

Lollies said...

ina - ha ha ha. tak pa tak pa. saya tak kesah. OO tu pun kawan saya

cik dinz - futsal aje. itupun masa uhuks uhuks muda uhuks uhuks dulu. asal?

Halley said...

Hello... Eh pakai pisang ape buat pengat pisang... Pisang dari Philipino tu ok tak...nak try la this weekend.

Being1 said...

firstly saya jeles tgk camera mummy. secondly saya jeles dgr org main bola. thirdly for sure yg bad cooking tu i akan tolong abiskan n komen sedap je and fourth, wah! jauhnya ismail kamus jalan. baru last week kat my perumahan punya masjid.

Lollies said...

halley - boleh. canendish eh? pisang tu lembik sikitlah, masuk last minit tapi i suka pengat pisang lembik

wan - alaa tapi awak pun ada kamera best.

ustaz balik malam ni. letih aje muka dia nampak. Alhamdullilah kita semua dapat benefit dari tazkirah dia.