Friday, September 14, 2007

Yang Bestnya

ialah puasa kat sini, kekasih saya balik awal. Kalau biasa-biasa dia masuk kerja pukul 7:30 balik pukul 3:30 (tapi sampai rumah pukul 5:30, pouts), sekarang dia masuk kerja pukul 8:00 balik pukul 1:00 (tapi sampai rumah 2:30, oklah tak pout sangat).

So sangatlah bestnya.

Lepas tu, saja nak inform anda semua, perkara biasa je lah. Subuh masuk lebih kurang pukul 4:00 pagi and iftar lebih kurang pukul 5:40 petang. Isyak masuk pukul 7:30. Sebelum pukul 9:00 malam lagi semua dah balik dari terawikh dan Haziq pun terus pengsan, tidur.

Hari ini anak sulung saya teringin nak makan lontong. Harusnya siap dengan kuah kacang. So saya buatlah nasi impit, kuah lodeh and kari ayam. Ingat nak buat pisang goreng sekali buat manis-mains mulut sikit.

16 comments:

ummi said...

Hi lollies..

Salam perkenalan.. hmm bestnyer balik cepat.. kat kl ni balik setengah jam awal je. My hubby kat abu dhabi starts 7 am and balik 1pm.. lagi bestkan.. semalam i sms him at 5pm to inform him i'm going home and he said i pun nak balik .. tak achi betullah..

moshimoshi said...

wow bestnya buka at 5:40. bestnya nak makan lontong gak!

Lollies said...

ummi - salam jugak. silalah duduk duduk kat sofa ala arab ni. heh heh..itu je lah the best part about tinggal sini. tapi kalau awak nak buat permit masa bulan puasa expect jugaklah permohonan awak akan tertangguh. semuanya bagaikan stand still di waktu ini.

mosh - alaahh kat malaysia anytime awak boleh cari lontong. balut daun pisang lagi.

ya memang best buka awal. maghrib to isyak pun lama, tak terkocoh kacah

BDP said...

pandainye awak ni masak yer sejak dua menjak jadi domestic goddess nih :p

Aidan's Mama & Papa said...

balik kol 1pm? bestnya! makan lontong? lagi best!!

Zaza

Nazrah said...

wah wah wah...

walaupun saya tak minat sangat lontong, saya berbangga dgn usaha awak nak menggembirakan anak2.

Lollies said...

bear - eh taklah. saya terer masak lontong dari sebelum tu lagi. heh heh

zaza - itulah yang bestnya. he he

nazrah - di bulan2 puasa nisaya appreciate requests. kengkadang tak tau nak masak apa

MULAN said...

selamat pose cik lollies..

tahun ni tak tau la camna, malas dah nak masak apa2 pon. saturated dah otak ni, nak cari kat luar, hampeh la..

JoKontan said...

Interesting !

Kitaorang masuk 8:00,
4:30 caboot.
5:15 @ home.
6:00 ronda2 ngan motor with Maam Ajim Dilla, mebbe arip at d'back.

Kalau masa muder2 dulu rajin gak ajak gang2 GLC2 buka. Now, everybody has a family (except all those bosses yang anak2 dah besau panjang tuu).

Dah takdork thrill dah nak berhimpit-himpit berbuka.

We'll see how it develops the coming weeks..

Lollies said...

mulan - kat sana senang ke nak cari makan berbuka. kat sini kalu balik balik kebab or fast food. letihlah pulak

jokontan - sekarang dah jarang belanja glc tu sebab buffet makin mahal kot. ajak glc tu satu keluarga mau ikut tu

UglyButAdorable said...

selamat berpuasa lolls...sedapnyer dengar lontong n kuah kacang...

Anonymous said...

oh bstnyaaa kitaorang isya' after 9ahh nak tunggu from maghrib to isya' tuh punyalah lama, abt 2hrs but the good thing, boleh makan relax2 without rushing hehehehehe

Anonymous said...

eh that was me cik nonah yaaaa

Theta said...

Wow, I wish my hubby could go back at 1 pm. But 4 pm is already suffice for Malaysian standard, especially with all the traffic jams and rush to buy food at Ramadan bazaars!

Have a blessed Ramadan to you and your family, Lollies.....

atiza said...

biasanya kau masak sekali for berbuka ngan sahur ker?

Lollies said...

UBA - tapi awak buka mesti lagi bestkan?

nonah - oh lamanya between maghrib to Isyak. I ingat kita orang dah cukup lama dah

theta - balik at 4:00 is really good. some company don't even allow balik awal.

this balik at 1 ni memang special in GCC, even non muslims pun boleh balik awal.

atiza - selalunya gitulah. tapi kita orang lagipun selalunya tak berapa lalu makan nasi masa sahur. so sahur selalunya pun andwich atau ceral gitu