Sunday, September 16, 2007

Zesty Drink

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketI usually prepare bottle of drinks for the kids when I picked them up in the afternoon. It is a refreshing coolness after a sweltering day outside.

I use to prepare some apple juice or mixed fruit juice or blacberry juice or strawberry juice or mango juice for them (fresh from the bottle). But after sometime, I realised that they are packed with loads of sugar too. So, after that I diluted their drink. This didn't work much for Sya because she obviously turned into a sweet tooth girl, drank the undiluted one when she got home.

Continuing from my new year resolution, I decided this time round we would reduce our carton juice intake. Perhaps only 2 bottles a month (iya ke ni?). So instead of the sweet juice, I brought plain water for them.

I know they wanted some taste especialy after drinking a bottle of plain water in the school. So what I did was to chill the plain water and to sliced up some lemons into it. So the plain water now have a zest of lemon instead.

Sya at first thought it is sour. She hates it. I know she wanted sweet taste.

Then I started to improvise (I am not sure whether it is actually improvise). I squeezed more lemon into it and also sliced some of them into the pitcher. Some sugar and sprinkle of salt. Have it chilled. And suddenly we have a fusion of lemonade and plain water. To have real lemonade drink, I need to squeeze more lemon which I am lazy to do.

And now I crave for this drink after I finish up all the labourious housework. After a mug of hot milo during iftar. Piching the leftover kueh.

21 comments:

anggerik merah said...

Lollies,

selamat berpuasa to you and family

beelove said...

lollies, i think kan dalam banyak2 makananan, gambar air ni la paling menggoda keimanan sedang berpuasa hahaha *evil laugh*

Ummu Layth said...

sodapnya nampak! dah la tengah haus nih

ummi said...

Lollies..try ice lemon tea..ataupun calamansi..ada ka asamboi kat sana? I spoilt my kids with the above, until now tak larat nak memerah lemon je keje..now i beli lemon cordial..bagus punya ummikan..

BDP said...

nampak macam best jer ni...sedap ker?

moshimoshi said...

alahai bestnya!

7 more hours to go.

Nazrah said...

yummm...my favourite is aerated water (mineral water yg ada bubbles tu) campak lemon n some mint leaves, n crushed ice, sweeten it kalau u suka.

there's something about tangy and zesty drinks that perk us up instantly kan?

Lollies said...

AM - Ramadhan kareem to you too

beelove - rasanya sungguh sesuai untuk menghilangkan dahaga di bulan puasa yang panas ini

aliya - sabo sabo. eh kat sana buka pukul berapa

ummi - ya kami selalu buat ice lemon tea. tapi apa itu calamansi? asam boi tak ada tapi saya ada bawak bekalan sikit nak buat aiskrim malaysia.

bear - sedap gak. tapi kalau awak nak real lemonade perahlah lemon banyak banyak. gelek-gelek dulu lemon tu kasi lembut pastu perah. saya punya malas punya version

mosh - hah sabar jugak awak tu.

nazrah - that's what i told sya..tengah panas and penat masuk sikit lemon terus jadi freh and perky.

ummi said...

Lollies,

I baru je check kat cook thesaurus, calamansi tu lime. Limau nipis kut.. Dah buat air limau nipis tu letak asam boi. Ataupun green apple blend letak asamboi pun sedap. Cuba try kedondong with asam boi pun sedap. Kat uptown damansara ada satu kedai village park jual air kedondong.. nanti you balik msia lagi i bawa nak...

OndeOnde said...

urmmmmmm..naaaaaaak!!!!!

Lollies said...

ummi - ooohh macam air yang buat kat secret recipe tu ya? apa ke nama dia. apple kasturi. i think mix dia is apple hijau campur kasturi lah kot and asam boi. I pernah try tapi lupa nak letak limau. tak kicklah pulak. i will try again

OO - nah nah sila sila minum. eh belum buka lagi. he he

Aidan's Mama & Papa said...

easy peezy lemon squeezy! we missed sahur tadi (we both couldnt hear the alarm, or perhaps dua dua orang tak set alarm!) that glass looks soooo sedap, even at 10am here, and 14c outside!

Zaza

jill said...

calamansi is limau kasturi :)

*pergh. fonkius aku kejap tengok melayu punya instruction. pilih sebuah identitas?*

Lollies said...

zaza - 14c??? huwaaaaa. it is 47C out there now here

jill - pilih sebuah identestis yang aku baca

MULAN said...

huuhhh.. nak squeeze lime2, lemon2 pun dah maleh..!!! sini..??? sume kena masak, ya ampun patik..

nak makan sepotong, buat seloyang, kot tak jadi, dalam tong, melayang!

IbuHaziq said...

waaaa....air itu menggoda keimanan saya di bulan puasa ini.... :p

selamat berpuasa... :)

anne said...

Ramadan Kareem Lolls, may this be a blessed ramadan for you and family.

Lollies said...

mulan - saya pun jua masak hari hari untuk puasa. apa nak buat. nak ngap punya pasal.

ibuhaziq - hahahahha. Ramadhan Kareem to you too

anne - Ramadhan Kareem to you too anne.

Theta said...

Sounds and smells like an invigorating drink after a full day of fasting.

Thanks for the tip Lollies! :)

1 said...

waduh mummy, masuk blog di waktu begini melihat zesty lemonade itu. waduh, sgtlah menduga akal dan nafsu. hehe.

selamat berpuasa

elisataufik said...

aiyoh looks so nice, but I am malas. how?
nanti you datang sini make for me, can?