Monday, April 27, 2009

Air Tebu Pure Satu

Guess what we found in Makkah?

Kedai jual air tebu you.

I tell you, when we found it, we were elated and terus beli and minum sepuas hatinya. It was after Asar prayer that we found it. And that must be the best air tebu I have ever drank before.

Dahlah manis tanpa gula tambahan. Tak ada serdak pulak tu. Sejuk tanpa ais. The way I like it.

Makkah, when we were there, was hot. Balik dari solat memang berpeluh-peluhlah. So the air tebu was heaven sent. Kecap-kecap bibir memikirkannya.

saudi


I will give the direction to go to the stall. Manalah tau ada yang nak ke sana dan nak rasa air tebu kat Makkah. If you are from Malaysia, you won't be as jakun as we were. But I know when I told my friends here, mereka semuanya jeles. Kih kih kih. I won't guarantee the stall would be there always for I heard they will demolish the place soon. Wallahualam.

Anyway, this is over the Marwah side. When you go out of Marwah, you would have to walk through rubble like construction side. Looking straight up you will see rows of hotels on cliffs. Megigoreng, this is where you stayed. What's the name of your hotel?

However, you don't want to go this side. Cross the other side of the road where there are rows of shops. You will see a small KFC. Next to the KFC is an ice cream shop. Walk to nearest corner, and you will find another ice cream shop. And this particular ice cream shop sells sugar cane juice.

After the discovery, needless to say, we would stop there and get ice cream for the kids and air tebu for ourselves. *heaven*

When Mr Fath made order, one sugar cane juice please, the guy asked him instead, "Air tebu?"

Air tebu indeed.

12 comments:

MULAN said...

ooohh thanx for the info.. tapi ice cream depa pun sedap kan.. tak muak sangat.. alhamdulillah..

lm said...

wah sedapnya kan air tebu ni.. tambah pulak ada model lagi hehe :D

hmmm.. Lolls.. air tebu ni all year round ada?

tapi ice cream kt mekah mmg sangattttlahh sedappp!!!!!

Lollies said...

mulan - aiskrim dia pun sedap gak. Tapi entah kenapa saya lebih terpaut dengan air tebunya.

LM - makcik tak pastilah kalau ianya ada all year round. Tunggu orang balik haji bulan, eh bulan berapa eh? Bulan 11 ni? Biar dia orang pulak story.

megigoreng said...

Yeap...sedap giler....kitaorg pun sempat minum gak....dr bilik hotel i mmg I leh nampak kedai nih...my hotel name is Jawharat hotel....jom beraya kat Mekah lak hehehhe....

rotidua said...

you know what.. i don't really like air tebu but reading this post, I believed this air tebu must be really really good! aahaha

imagine kalau ada org jual air kelapa muda, air mata kucing or air cincau... ABC?

zan said...

teringat nak buka posa dgn air tebu, sekali bila minum, air tebu masam :( tapi bila baca nie, mmg terasa air tebu lazat sekali hehehe...

Lollies said...

megigoreng - hang nak pi mekah puasa ni? Alhamdullilah. Aku kirim air tebu boleh.hahahahha

rotidua - air kelapa muda aku ada nampak kat qtar. cuma somehow aku tak nak beli sebab mesti mahal. air mata kucing, aku buat sendiri. tee he he tak heran. tapi ABC kalu akan ku makan sepuasnya.

zan - oh frustnya bila kena air tebu masam. yang ni dia press bila ko nak. mesin dia sangat efisen sekali. the tapis must be really good sebab tak berhabuk pun.

elisataufik said...

ye lah, orang2 dok middle east ni memang jakun betul kalau jumpa air tebu.
Anak2 I kalau pegi pasar malam kelana jaya tu, MUSTI mintak air tebu. Tapi air tebu malaysia macam banyak air.. eheheh
As a rule, fresh juices in the middle east are the best. Somehow they are, like, pure and unadulterated gitu.
I teringat first time pegi restoran kat sini, nampak strawberry juice on the menu, so curious, order lah. I was expecting cordial ke apa.. tetiba dapat real strawberry juice, siap ada pulp and seeds lagi.. macam slushy. Sedap gilos!!

mosh said...

apasal orang dapat minum air tebu muka sedih je tu?

the tebu looks very thin indeed. tebu tak cukup air kot. or those are not tebu at all?

Lollies said...

elisa - betul!!! air jus ni defitely befrill frill. and murah pulak tu. Rasa nak minum avocado sekarang jugak!!And plus usually kat sini bila berniaga they don't cheat like some juice stall in msia. tak mo ais aje terus naik melambung harga. padahal cair sungguh airnya.

mosh - woit! mana ada sedih! itu muka macholah!

the tebu may be thin but the kemanisan and the dense of the juice is superb.

BabyBooned said...

hehehe. itulah, my mom said over there when u talk english, they talk back malay to u lah. how farnee.

lollies, june and july in makkah panas sangat sangat ke...? i've been told to stay away but that's the only time H might be available. dilemma.

Anonymous said...

lolliesplace.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading lolliesplace.blogspot.com every day.
payday loans edmonton
canada payday loans