Monday, May 09, 2005

Jerawat

Ayoyo!! Semenjak masuk office kat Bangsar ni..hancus gila dah kulit muka aku ni. Office ni kata aje kat HQ. Kat Bangsar lagi tu. Aircond pun tarak. Panas! And humid! Dok pulak dalam close enclosure. Adalah blower yang angin dia tiup sejengkal aje dari sourcenya. So muka aku pun berminyak-minyak le jadinya. Pressure betul aku jadinya.

I really need a facial.

Tapik inilah masalahnya.

Aku tak ada duit.

Dan ini bukan cakap-cakap merendah diri. Aku memang tak ada duit.

OKlah..kalo nak tau, lover aku has been out of work for a year dah masuk bulan ni. OKlah dia ada buat his own stuff. Freelancing. Don't be fooled, friends, freelancing is just a word to sedapkan telinga mendengar. The real word to it is -jobless. Ha ha ha

OK ni tak ada kena mengena dengan jerawat aku. Cuma mungkin ianya ada kena mengena dengan aku tak ada duit.

Disebabkan aku ni species female yang dimana mereka dari Planet Venus perlu meluahkan perasaan ingin untuk membuat facial, aku cakaplah dengan lover aku. Bukan aku mintak nak pergi facial, aku cakap aje komplen muka aku banyak jerawat.

Tapik alahai, dia jadi down pulak. Sigh...

Aku dah boleh accept dah the income cut down literally to half. Seriously a lot to sacrifice. Yang pertama obviously facial works, pastu bahan cuci muka aku yang dulunya semuanya Clarins sekarang entah apa-apalah aku beli, kosmetik aku yang Estee sekarang Loreal..mahal jugak tu, rambut aku pun dah macam Captain Caveman. Nak potong pun tak mampu. Okay aku memang picky pasal kedai rambut okay..so tunggu bonuslah.

So aku kena cakap dengan someone. Aku pun membebel kat officemate aku yang sambil dengar cita aku dia tup tap tup tap menaip kat komputer tu. Obviously masuk telinga kiri keluar telinga kanan. Dia ada gak pandang aku and kata...ah ah banyaknya jerawat ko. Very encouraging.

Aku rasa aku okay aje..sebab now lover aku selalu ada dengan aku. And kita orang soma cukup makan. You can tell by my ever growing weight.

Yang lacking tu semua superficial aje.

Tapik kalo muka aku jadik buruk and all....lover aku carik lain tak ko rasa?

Aku memang insecure..

14 comments:

Captain Barbell said...

pandai gak u cover ek...tak perasan pun banyak jerawat!

Captain Barbell said...

ke...sebab gua ni rabun..??

wan said...

no worries la sis. lover wont go anywher and stay put. and jerawat doesnt coz u ur face dat much k. it still can heal naturally rite. u'll be fine.

hana_kirana said...

i ingat pasal lu rabun la Tuan Syeikh! hehe...

jerawat? err... err... i ingat u try buat tradisional punya cara pun oklah sis... i ni berkira dengan duit... maklumler... gaji pun ciput... so, i chose cara tradisional untuk facial... untuk hilangkan jerawat - pakai kulit kayu manis, pedih tapi berkesan. untuk masker, pakai tepung beras dengan limau nipis. selalu cuci muka dengan air basuhan beras yang ke-3. i baru buat, and ini la 1st time i period tapi jerawat tak keluar... Alhamdulillah.... kalau nak website petua, bagitau la. i got a few.

lollies said...

you rabun laaaaa..tapik lepas you pakai tu..you tak nampak ke

wan - you are a good friend.

hana - i like the tepung beras thing..mintakle website. Tu lagi satu, period aje jerawat. ayooo..

hana_kirana said...

ok, kat dalam ni ada baaanyaakkk pilihan nak hilangkan jerawat camner. the choice is yours:

http://fauzynm.nurhidayah.com/Nasihat/Nasihat268/nasihat268.html

http://www.perkahwinan.com.my/v3/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=513

http://www.perkahwinan.com.my/v3/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6897

atiza said...

sama la kita..chaleet skit!

masker murah, guna putih telur
scrub murah, serbuk teh (boleh hilang parut)
satu lagi kalau nak relaxkan mata, guna hirisan timun, buh kat mata (boleh gak guna tea bag)
nak hilangkan parut, sagat ibu kunyit, buh kat parut..

aku part petua nih mmg tera skit.

Sunflora said...

Methinks the jerawat is a metaphor for your need of some good ol pampering :) Same here I have jerawats and no facials, here its too expensive.

Hahaha when I was really young my mum kasi this petua, when she was young she was told kalau nak hilangkan jerawat, wash/wipe the face with the menstrual panty (dulu orang pakai kain and not sanity napkin and they use that kain yang sudah dibilas untuk lap muka untuk mengilangkan jerawat. heheheh Beranikah anda cuba? Saya tak larat yikesss.

Hang in there girl, Insyallah doa Allah murahkan rezeki hingga melimpah ruah. May all oppurtunities open for you and your lover, and you can afford as many facials as you want :) (And other stuff too.)

lollies said...

saya akan mencuba petua yang mana boleh.

Sunflora - he he in a way you are right. he he. I am still eyeing those De Beers. heh heh

CikNi said...

lollies, hang buat aku takut nak pi facial la. Nanti kalau dah biasa buat facial, tak buat facial muka jadi tak ok ke?
aku tak reti la nak pi facial-facilah nih

BTW ur hubby apa specialisation dia?

lollies said...

well the last time aku pi facial was three years ago. Generally aku tak pi facial. Tapik bila surrounding berubah macam 7 years ago pernah jadik kat aku, I went for facial, jadi ok.

Construction

shidah said...

ala, facial tu nama glamer je tu...ikut cakap atiza & hana... dijamin suci & bersih!

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

Anonymous said...

Enjoyed a lot! Anime porn free no dicks clinton cosmetic dentistry Moving companies license requirements in south carolina Pantyhose broadband conference calls Compare didrex phentermine list of famous baseball players propecia Buick rendezvous aftermarket accessories Nissan special vechicles amateur fucking jogging stroller Half price tennis rackets Licking blonde pussy Cellular fitness free big cocks for mom Ppc cdle 001 Junk ass Diet pill perscriptions